SCOOP

GO! atheneum Vilvoorde maakt deel uit van het GO! Onderwijs van de Vlaamse Gemeenschap in het algemeen en van de Scholengroep SCOOP in het bijzonder.

“SCOOP is een scholengroep met een duidelijke visie. We willen onze scholen aanmoedigen om in hun pedagogisch project te vertrekken vanuit de verwonderde blik van hun leerlingen. We stimuleren dat leerlingen op ontdekking gaan doordat de leerkrachten samenwerken en onderzoekend leren in hun lespraktijk centraal zetten. Zo leren onze leerlingen de juiste richting te kiezen.

SCOOP zet met deze visie zijn schouders onder het vernieuwde pedagogisch project van het GO!. Omdat we de methodiek van onderzoekend leren promoten, noemen we onszelf een wonderzoekende scholengroep.

SCOOP maakt, samen met nog 27 andere scholengroepen in Vlaanderen, deel uit van het GO! Onderwijs van de Vlaamse gemeenschap. Geografisch omvatten we alle GO!-scholen in de noordoostrand rond Brussel: van Grimbergen over Vilvoorde, Machelen, Zaventem, Kortenberg, Kampenhout, Tervuren en Overijse tot Hoeilaart. SCOOP beheert hier 11 basisscholen, 6 secundaire scholen, 1 academie voor podiumkunsten en 1 CLB. Onze scholengroep bevat bovendien een internaat, een vestigingsplaats van een CVO en op drie campussen werken we samen met een autonoom kinderdagverblijf.”

Voor meer informatie kan je terecht op te website van de scholengroep: www.scoop.be.

scoop