Visie: HET Atheneum: veeleisend, veelzijdig en veelbiedend!

Het Atheneum van Vilvoorde is een moderne ASO-school waar traditionele waarden en vernieuwing verrijkend samengaan. Vandaag kan je zeggen dat het Atheneum gekenmerkt wordt door een gezond tuchtbeleid, een doorgedreven leerlingbegeleiding en een erg kwaliteitsvolle opleiding.

We zijn “VEELEISEND” als het gaat om wat we vragen van onze leerlingen en leerkrachten.

We zijn “VEELZIJDIG” omdat leerlingen zich in deze veilige en vertrouwde omgeving verstandelijk en creatief kunnen ontplooien.

En we hebben “VEEL te BIEDEN”, met name de ideale voorbereiding op hoger onderwijs.

Door de vlotte omgang van onze leerkrachten met de leerlingen geven wij aan iedereen die op onze school start het nodige vertrouwen. Leerlingen die zich goed voelen studeren nu eenmaal beter! Wij geven onze leerlingen het nodige vertrouwen en de nodige vrijheid maar staan er op dat zij hun verantwoordelijkheid op elk moment opnemen. Zoiets groeit doorheen de jaren van 1 tot 6!

Door het hele aanbod aan activiteiten wordt het leven op school meer dan alleen maar studeren. Leerlingen krijgen in de loop van de jaren steeds meer verantwoordelijkheid. Hiermee leren omgaan vinden wij een erg belangrijk onderdeel in hun opvoeding.

Uiteraard kan dit alles niet zomaar en is er het nodige strenge kader waarin duidelijke regels gelden maar in een sfeer van wederzijds respect kunnen leerlingen en ouders steeds terecht op onze school.

Doorgedreven kwaliteitscontroles en evaluaties laten toe om er naar te streven dat de kwaliteit van de geboden lessen en activiteiten erg hoog is. Als ASO-school trachten we onze leerlingen in een uitstekende startpositie te brengen om het hoger onderwijs goed te kunnen aanvatten. In combinatie met het vormen van mondige jongeren die op een positief kritische manier de uitdagingen durven aangaan is dit uiteindelijk ons belangrijkste doel!