Proclamatie JON

  • 18 mei 2017

Zondag 14 mei mocht ik Assia Hamitou (4LaWi) vergezellen naar de plechtige proclamatie van de Vlaamse Olympiades voor Natuurwetenschappen.

Hier deden volksvertegenwoordiger Lorin Parys en peter van de Vlaamse Olympiades, Frank Deboosere, een warme oproep om meer meisjes aan te trekken in STEM- richtingen.

Als Olympiadeschool zijn wij terecht trots op Assia die een bronzen medaille behaalde op de Junior Olympiade voor Natuurwetenschappen of JON.

Dit wil zeggen dat zij bij de top 30 behoort van meer dan 2200 deelnemers en een mooi prijzenpakket in ontvangst mocht nemen. Dat smaakt naar meer voor de Olympiades in de derde graad...

Het is namelijk zo dat de twee kandidaten van elke olympiade een ticket krijgen om deel te nemen aan de internationale olympiades. Bestemmingen van de laatste jaren waren Bali, Denemarken, Vietnam… en dit jaar mogen de gelukkigen naar Indonesië, Thailand, Groot-Brittannië en Servië. De moeite waard dus.

Natuurlijk willen de wetenschapsleerkrachten alle leerlingen feliciteren die deelnamen aan de eerste en tweede rondes van de olympiades van 2016-2017. Bovendien moedigen we jullie aan om ook volgend jaar deel te nemen om kans te maken op eeuwige roem en een mooi prijzenpakket.

En meisjes... sta jullie mannetje, of moet ik ‘vrouwtje’ zeggen in die wetenschapswereld!

Ga ervoor!

mevrouw Haverhals

JON JON JON JON