VIP-dag

  • 12 september 2017

De VIP-dag vond plaats op 12 september, maar wat is dat nu VIP-dag? YOUCA de organisatie waarvoor we op 19 oktober met alle 5des gaan werken, organiseerde deze speciale dag. Een dag waar meer dan 140 leerlingen van verschillende scholen in Vlaanderen samenkwamen in Leuven om meer over YOUCA en de YOUCA Action Day te weten komen.

De dag begon in het station van Leuven, waarbij onze twee VIP’s Apolline Delettre 5 La-Wi en Sara Eyndels 5 Ec-Mt3 opgehaald werden door de YOUCA-crew. Eenmaal aangekomen op de locatie hebben ze kennis gemaakt met de andere VIP’s van Vlaams-Brabant en uit de andere provincies. Ze hebben het idee achter de organisatie ontdekt, maar kwamen ook wat meer te weten over de werking ervan. De ambassadeurs, waaronder Klaudia Hajdari uit 5 La-Wi, hielden een presentatie over hun inleefreis en de projecten in El Salvador. Daarbij lieten ze ons inzien waarom het ze belangrijk is om aan de Action-Day mee te doen. Tijdens de middag hebben ze leuke buttons kunnen maken, maar hebben zijn ze ook in contact gekomen met de Noord-projecten die YOUCA steunt in België.  Vervolgens hebben ze samen met andere leerlingen acties kunnen bedenken om op school te doen, zoals een Oxfam-winkeltje… Het laatste spel vond plaats op het Martelarenplein dichtbij het station van Leuven. Bij dit spel moesten de leerlingen het plein oversteken als ze akkoord waren met de stelling die de ambassadeurs voorlazen. We konden vernemen dat de Salvadoraanse jongeren zich niet altijd even veilig voelen en niet dezelfde kansen krijgen als wij om hun dromen waar te maken.

Rond vier uur was het weer tijd voor onze leerlingen om weer terug te gaan, maar het is niet gedaan we verwachten al onze gemotiveerde leerlingen op 19 oktober om te gaan werken voor de YOUCA Action-Day.

VIP-dag2017
VIP-dag2017
VIP-dag2017
VIP-dag2017
VIP-dag2017
VIP-dag2017
VIP-dag2017