Youca Action Day 2017

  • 4 september 2017

Het is weer zover: op 19 oktober 2017 steken de vijfdejaars van onze school de handen uit de mouwen tijdens de Youca Action Day, de vroegere “Zuiddag”.  Een hele dag lang werken ze in een bedrijf, een organisatie, overheidsinstelling of bij particulieren. Het loon van die dag - 50 euro per leerling - gaat naar projecten van geëngageerde jongeren in El Salvador.

Wist je dat het Atheneum van Vilvoorde tot het selecte clubje van vijf scholen in Vlaanderen behoort die een Youca-ambassadeur onder haar leerlingen heeft? Klaudia Hajdari uit 5 Latijn-Wiskunde had de voorbije zomer de eer om in El Salvador op inleefreis te gaan en ter plaatse poolshoogte te nemen van de uitdagingen waarmee het lang thans geconfronteerd wordt. Ze ontdekte er de impact van de klimaatverandering op de Salvadoraanse samenleving, het belang van handel en export van typische inheemse producten en voelde de sociaal-culturele polsslag van het land aan den lijve. Als een echte ambassadrice voor het Youcaproject zal zij - samen met de leerlingen van het vijfde jaar - alles in het werk stellen om van betekenis te zijn voor belangrijke ontwikkelingsprojecten in het Latijns-Amerikaanse land!

We zijn als school fier dat we hier een rol in kunnen spelen en wensen onze vijfdejaars alvast alle succes en een mooie “werkdag voor het goede doel” toe!

Youca Action Day 2017  Youca Action Day 2017