Moderne wetenschappen 1ste graad

Moderne

Wetenschappelijk werk en natuurwetenschappen:

In de vakken wetenschappelijk werk en natuurwetenschappen ligt de nadruk op het onderzoeken en het ontwikkelen van vaardigheden aan de hand van leerlingenproeven en informatieopdrachten. Deze vaardigheden zijn gericht op het onderzoekend leren, informatieverwerving en communicatie over de natuurwetenschappen. Wetenschappelijk werk sluit nauw aan bij het vak natuurwetenschappen; de thema’s en doelstellingen van natuurwetenschappen worden verder onderzocht in het vak wetenschappelijk werk.

Optie taalsteun Nederlands:

Tijdens de lessen taalsteun geven leerkrachten leerlingen de kans om bij te leren op een creatieve en afwisselende manier, om zo in alle andere schoolvakken nog beter te kunnen volgen. De leerlingen leren de schooltaal goed begrijpen én ze leren hoe ze die zelf kunnen gebruiken. Hierdoor zullen hun kansen tot succes alleen maar vergroten.  

De leerlingen werken tijdens deze lesuren op hun tempo. Ze leren op een speelse manier zelfstandig of in groepjes projecten uitwerken en taalvaardigheden inoefenen. 

Optie economie:

Ben je kritisch ingesteld? Heb je belangstelling voor actualiteit en economisch-maatschappelijke problemen? Wil je de processen achter economische gebeurtenissen onderzoeken en verklaren? Wil je weten hoe je de boekhouding moet voeren binnen een onderneming? Wil je later een eigen zaak starten? Zoek je een stevige basis voor je hogere studies? Dan ben jij een geschikte leerling voor de richting economie.

In de 1ste graad is het immers al mogelijk om voor de richting economie te kiezen en maak je kennis met het economisch gebeuren vanuit je eigen leefwereld. Spelenderwijs maak je kennis met allerlei economische begrippen die als voorbereiding kunnen dienen voor de 2de en de 3de graad.

Optie sport:

Beweeg en sport jij graag twee uur extra per week? Wil je samen met je klasgenoten kennismaken met enkele originele sporten zoals korfbal, hockey, badminton, zwemmen, lacrosse, ballbouncer, trampoline, frisbee, baseball en veel meer? Dan is deze richting zeker iets voor jou! Samen leren we verschillende vaardigheden aan in leuke en originele spelvormen. Je krijgt spelinzicht, leert de spelreglementen kennen en denkt aan de veiligheid tijdens het spel. We vinden het heel belangrijk om aandacht te geven aan fairplay, leren samenwerken en samen spelen. Kortom, doe jij graag aan sport? Dan is de optie lichamelijke opvoeding zeker iets voor jou!

De leerlingen aan het woord:

- “Optie LO is voor mij aan teamsport doen en plezier hebben.” Jutta Dewaegheneire – 1 MOD C

- “Optie LO is voor mij twee uurtjes ontspanning in de week.” Daan Vervenne – 1 MOD F

- “Optie LO brengt ons in beweging. Je leert ook nieuwe mensen kennen.” Siel Keyaerts – 1 MOD A

Lestabellen
1 Moderne Wetenschappen 2 Moderne Wetenschappen

 

Studieloopbaan

Selecteer in onderstaande lijst onmiddellijk de studierichting waar u graag meer informatie over wenst.

1steGraad

Latijn

STEM

Moderne

2deGraad

Wetenschappen

Wetenschappen

Moderne Talen - Wiskunde

Economie

Economie - Wiskunde

Economie - Talen

Latijn

Latijn - Wiskunde

Latijn - Talen

Humane Wetenschappen

3deGraad

Wetenschappen

Wetenschappen - Wiskunde (7u)

Wetenschappen - Moderne Talen (5u)

Economie

Economie - Wetenschappen (5u)

Economie - Wiskunde (7u)

Economie - Moderne Talen (3u of 5u)

Latijn

Latijn - Wiskunde (7u)

Latijn - Wetenschappen (5u)

Latijn - Moderne Talen (3u of 5u)

Humane Wetenschappen