Fair Trade @ Het Atheneum

  • 20 oktober 2018

In oktober stond Fair Trade echt wel in de kijker in het Atheneum van Vilvoorde, de leerlingen van het 4e jaar voerden immers actie voor eerlijke handel. Met het mooie weer werd vooral de speelplaats onder handen genomen met krijtboodschappen voor de andere leerlingen. Maar ook de refter werd versierd met mooie zelfgemaakte posters en post-it kunst.

De proeverij van de wereldwinkelproducten werd zeker gesmaakt door de leerlingen en ook de uitstap naar de wereldwinkel in Vilvoorde leerde ons veel over eerlijke handel.

 

Verslag: Eerlijke handel

De actie waarvoor wij hebben gekozen is: het buffet klaarmaken. Bij dit ontbijt hebben we gebruik gemaakt van lekkere producten uit de wereldwinkel. Dit betekent dat deze producten allemaal uit eerlijke handel komen, de boeren die deze producten hebben geproduceerd krijgen allemaal een eerlijke loon. Daarom zijn de producten van in de wereldwinkel soms ook een beetje duurder dan in de gewone supermarkten. Maar de producten zijn dus veel eerlijker geproduceerd en lekker! Het buffet bevatte koekjes, chips, verschillende soorten chocolade, muesli, bananen, boterhammen met choco en speculaaspasta, plantaardige melk, sinaasappelsap, multivruchtensap, guavashake, appelsap, peperkoek etc.

Verslag gemaakt door Romy Meskens, Alana milis, Karo Buekenhout en Joya Hendrix

 

fairtrade fairtrade fairtrade fairtrade