GSM-inzamelactie van GoodPlanet Belgium
gsm-inzamelactie

Beste leerlingen en collega's,

Jullie hebben allicht wel vernomen dat onze school dit schooljaar deelneemt aan de gsm-inzamelactie van GoodPlanet Belgium. Eind november worden de gsm's opgehaald, dat is volgende maand al! Hoog tijd dus om een versnelling hoger te schakelen.

Waarom inzamelen?

Wist je dat wereldwijd slechts 1 tot 2% van alle gsm’s gerecycleerd wordt?
Deze toestellen zitten echter nog boordevol waardevolle grondstoffen. Met deze actie willen we vermijden dat ongebruikte toestellen ergens blijven liggen in een lade, of erger, in de gewone vuilnisbak belanden.

Waarom zoveel mogelijk?

Hoe meer toestellen we inzamelen:
- hoe minder grondstoffen we verkwisten. Indien de toestellen niet meer geschikt zijn voor hergebruik, worden ze immers op een hoogwaardige manier gerecycleerd.
- hoe groter de beloning die wij als school krijgen. Voor de geleverde inzet kunnen we immers kiezen uit kwalitatieve tablets, desktops of laptops. Deze toestellen zijn volledig opgefrist en krijgen op onze school een tweede leven. Zo kunnen we onze onderwijsinfrastructuur verder uitbouwen!

Helpen jullie ons om zo veel mogelijk mobiele telefoons in te zamelen? Vraag eens aan de mama's, papa's, oma's, opa's, buren, ... of ze niet nog een oud exemplaar in de kast liggen hebben. Ook een oproep op de sociale media kan ons een stuk vooruit helpen.

En uiteraard alvast heel erg bedankt aan iedereen die ondertussen al zijn oude gsm's kwam afgeven.

Mevr. De Prins

Extra info

Hier kom je meer te weten over de levenscyclus van een gsm: www.goodplanet.be/gsm

En hier een kort filmpje over de recyclage van batterijen (die trouwens ook ingezameld worden op het leerlingensecretariaat):

http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/videozone/programmas/journaal/2.47024?video=1.2783655