GWP 1 - Ardennen

GWP 1

Zowel onze eerstejaars als de begeleidende leerkrachten kunnen terugblikken op een geslaagde GWP met het eerste jaar. De GWP vond dit jaar plaats van 17 tot en met 19 oktober in Heer-sur-Meusse. Hieronder kan je enkele getuigenissen terugvinden: 

“Domein Massembre is een hele leuke plaats. Er is een coole speeltuin met leuke speeltuigen. De kamers zijn zalig en zeker ook proper. Als je in het bos bent dan ben je eigenlijk al bijna op Frans grondgebied. Het eten was heerlijk en ook de vieruurtjes waren mmmmmm…” (Marwa)

“We waren meer dan 300 meter onder de grond in de Grotten van Han. De stalagmieten en stalactieten waren enorm en op het einde was er massaal veel licht. Het bezoek aan de dieren met de bus was leuk. We zagen heel veel diersoorten: beren, herten, lynxen enz. . Voor mij was de 4D-cinema het leukste.” (Ilias)

“De eerste avond maakten we een leuke halloweenlantaarn. We moesten deze versieren zodat die op een pompoen leek. We maakten met deze lantaarns een wandeling doorheen het domein. Na de wandeling kregen we nog een koekje en een drankje aan het kampvuur. Dat was heel leuk.” (Atilla)

“De oriëntatiezoektocht was erg leuk! Iedereen zat in een groepje waarin je dan moest samenwerken. We gingen op zoek naar 10 letters. Meneer Leen had ons elk een kaart gegeven met daarop de plaatsen aangeduid waar leerkrachten verstopt zaten. We kregen ook een kompas mee.  Als je een opdracht goed deed, kreeg je een juiste letter en als je de opdracht fout deed, kreeg je een verkeerde letter. Als je dan alle 10 letters had, moest je daarmee een woord vormen. Als het woord juist was, kreeg je een verrassing. Zo niet, dan heb je je toch geamuseerd.” (Atilla)


“Het thema van de fuif was dit jaar Halloween. Echt een leuke fuif. Iedereen had plezier en begon te dansen en zingen. De fuif was een avond om nooit te vergeten.”  (Esther)

 
“De sportactiviteit was heel leuk. Het was een teamactiviteit. We deden sporten zoals touwtrekken, zeilsporten, kringspelen, voetbal, honkbal, kubb-spel,…” (Carla)