GWP62017

GWP 6: 24 – 31 maart 2017

Vrijdag 24 maart was het eindelijk zover! De zesdejaars vertrokken samen met hun begeleidende leerkrachten op GWP naar Italië. Het was een beetje puzzelen om alle koffers in de bus te krijgen, maar uiteindelijk zijn we rond 15u vertrokken. Na een lange maar wel gezellige busrit kwamen we zaterdagmiddag aan in ons hotel te Rome. De zon was al meteen van de partij, dus dat bracht ons direct in goede stemming. Na een lekkere lunch in het hotel vertrokken we naar Vaticaanstad om daar de Vaticaanse musea en de Sint-Pietersbasiliek te bezoeken onder leiding van een gids.

GWP62017 GWP62017

 Onder leiding van dezelfde gidsen brachten we zondag een bezoek aan het Colosseum en het Forum Romanum. In de namiddag stond er een zelfstandige stadswandeling in Rome op het programma.

Maandagvoormiddag bezochten we voor de laatste keer Rome. De leerlingen hadden de keuze tussen een stadswandeling onder leiding van onze eigen gids, meneer Vanroy, een bezoek aan de Catacomben of een vrije verkenning door Rome. In de namiddag vertrokken we naar ons tweede hotel in Montecatini Terme.
Dinsdag bracht de bus ons naar Siena, te midden van Toscane. Hier brachten we een bezoek aan de Duomo en de Libreria Piccolomini met daarna samenkomst op het piazza del Campo, waar we volop genoten van de zon. Op weg naar het hotel maakten we nog een tussenstop in San Gimignano, het gezellig stadje van de prachtige torens.

GWP62017 GWP62017

Op woensdag bezochten we de hoofdstad van Toscane, Firenze. Als kunststad van groot belang voor de Renaissance is het een toeristische trekpleister. We genoten van een gidsbeurt langs verschillende bezienswaardigheden. De Duomo, Battisterio, Ponte Vechio, Piazza della Republica, … zijn er enkele van. Daarna namen de gidsen ons mee naar de Galleria dell’Academia waar we vele werken van Michelangelo konden bewonderen, waaronder de originele ‘David’. In de namiddag gingen we naar Galleria Degli Uffizi. De Uffizi behoren tot een van de rijkste en schitterendste musea ter wereld, waar er grootse kunstwerken terug te vinden zijn. Na al deze geweldige indrukken was het tijd voor een bezoekje aan de lekkerste gelateria van Firenze.

GWP62017

Donderdag pakten we onze spullen in en werd de bus wederom volgeladen. We maakten een tussenstop in Pisa. Deze stad is vooral bekend om haar scheve toren maar heeft daarnaast nog een aantal niet te missen bezienswaardigheden. In de namiddag gingen we voor de laatste keer naar Firenze voor een bezoek aan het Palazzo Pitti, waar een omvangrijke schilderijencollectie terug te vinden is. Achter dit paleis zijn de schitterende Bobolituinen. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht op de stad en de omgeving. Na een laatste diner in een gezellig typisch Florentijns restaurantje konden we onze beentjes strekken in de Space Electronic discotheek. Om 02.00 gingen we de bus op en vertrokken we huiswaarts. Na heel wat gezang, gelach, plezier en ook wel wat rust, kwamen we rond 17u in Vilvoorde aan, waar we werden verwelkomd door familie en vrienden die ons een weekje hadden moeten missen…. Arrivederci Italia!!