Nieuwsarchief

  • 24 maart 2020
olyfran

Olympiadenieuws

Trots kunnen we zeggen dat GO! atheneum Vilvoorde sterk gescoord heeft in verschillende olympiades. 
Vlaamse Wiskunde Olympiade
  • 11 februari 2020

Wiskunde Olympiade

Goed nieuws! Maar liefst 9 leerlingen van GO! atheneum Vilvoorde (2e en 3e graad) gaan door naar de tweede ronde van de wiskunde olympiade!
romein
  • 14 maart 2019

Romeinse Dag

Donderdag 14 maart werd er een Romeinse dag georganiseerd voor de leerlingen van 2 latijn A en 2 latijn B.
Poezieweek
  • 21 februari 2020

Winnaars gedichtenwedstrijd

De gedichtenwedstrijd leverde een aantal pareltjes op waaronder deze winnaars. Fiona Roosen (5 LaWe) kaapte de eerste prijs weg met 'blijf toch even' en ontvangt een geïllustreerde, ingekaderde versie van haar gedicht. De andere winnaars krijgen een waardebon van Standaard Boekhandel.
WEP
  • 10 februari 2020

Gastspreker WEP in lessen Frans

Vandaag mochten onze zesdejaars een gastspreekster verwelkomen van WEP. Zij had het over de mogelijkheden die een "échange à l'étranger" bieden voor leerlingen en studenten en besprak haar eigen ervaringen in Californië. Omdat reizen en leren nu éénmaal samengaan.  
Olympiade Nederlands
  • 13 februari 2020

Olympiade Nederlands

Dit schooljaar werd de allereerste Olympiade voor Nederlands georganiseerd, een samenwerking tussen de universiteiten van Antwerpen, Utrecht en Nijmegen. Vanzelfsprekend moest GO! atheneum Vilvoorde ook van de partij zijn. 
WiskundeOlympiade
  • 21 januari 2020

Wiskundeplezier op Het Atheneum

Maar liefst 28 leerlingen uit de tweede graad schreven zich vrijwillig in om vandaag deel te nemen aan de Junior Wiskunde Olympiade; samen met 22 leerlingen uit de derde graad die deelnemen aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade.  We duimen samen met hen voor het behalen van een mooie score!
Formule E
  • 11 februari 2019

Formula Electric Belgium

Vandaag kreeg het Atheneum bezoek van 3 studenten. Deze Studenten maken deel uit van het team van Formula Electric Belgium en kwamen langs, samen met hun elektrische racewagen, om een 2 uur durende STEM-sessie te geven aan de leerlingen van 3 Wetenschappen.