Scholenveldloop te Vilvoorde

  • 6 november 2018

Verslag 1ste jaar

Scholenveldloop met de vernieuwde formule was een schot in de roos. 

's Morgens verzamelden de eerstejaars voor hun eerste veldloop van het secundair onderwijs. De zenuwen deden hun werk bij de vele vrolijke jongens en meisjes met de nodige energie.

Op de atletiekterreinen van Vilvoorde liepen eerst de meisjes hun ronde over de piste, het bos in en rond de vijver. Een ronde van 1600 meter deed iedereens kaken kleuren. Amber kwam als eerste terug op de piste en dat maakte de jongens laaiend enthousiast. Vele aanmoedigingen, felicitaties aan alle leerlingen zorgden voor een positieve sfeer. Ook de jongens kwamen aan de  beurt. Zij liepen hun ronde en ook zij presteerden uitermate goed. Daan kwam hier als eerste de bocht in. Enthousiasme steeg naar een hoger niveau. Na een korte rustpauze kon de finale starten. De eerste 5 van elke school namen het tegen elkaar op door 1 ronde van 400m op de piste te lopen. Amber vertrok als een speer en kon dit 400 meter volhouden. Ze spurtte letterlijk de longen uit haar lijf en behaalde een verdiende eerste plaats met bijhorende gouden medaille en beker voor de school. Ten slotte namen de beste jongens het tegen elkaar op. Imad, Daan, Lars, Quinten en Soulayman gaven het allerbeste om onze school te vertegenwoordigen op het podium. Imad kon een zilveren medaille veroveren waardoor hij als een held werd onthaald. Een prachtig beeld van verbondenheid wat voor een positieve vibe zorgde om de dag erna samen op gwp te vertrekken.

 

Verslag 2de jaar

Een mooie zonnige namiddag met temperaturen boven de 24 graden.

De leerlingen van het tweede jaar waren er klaar voor. De spanning steeg wanneer ze te horen kregen dat de eerstejaars een beker meegebracht hadden.

Met meer dan 300 meisjes stonden ze aan de start, onze herkenbare blauwe LO t-shirts vielen meteen op. Aan een stevig tempo werden de eerste lopers al aan de vijver gesignaleerd, waar anderen nog op de piste slenterden. Het was duidelijk, er zijn heel wat getalenteerde meisjes.  Onze meisjes van het Atheneum presteerden schitterend. Blozend van tevredenheid en inspanning liepen ze over de eindmeet waarna ze met felicitaties beloond werden. 

Vervolgens stonden er minstens evenveel jongens aan de start. Deze start was heel explosief. De jongens liepen de hele ronde aan een hoog tempo en Stan verscheen als eerste terug op de piste en over de eindmeet. Meisjes joelden van enthousiasme en opwinding. 

De finale van de meisjes, een ronde op de atletiekpiste, ging gepaard met vele aanmoedigingen, veel betrokkenheid en respect voor deze getalenteerde meisjes. Betty, Luka, Kaat, Wissal en Anaïs gaven het beste  van zichzelf. Luka finishte als derde over de eindmeet, een prachtprestatie.

Stan, Arben, Mounib, Walid en Matteo konden niet wachten om te vertrekken. Ook deze start was opmerkelijk explosief. Stan kon het tempo goed volhouden en eindigde op een verdiende tweede plaats. 

Wat een mooie prestatie van alle lopers. Alle deelnemers mogen fier zijn op zichzelf en wij zijn dat op hen. Proficiat!

Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018
Schoolveldloop161018