YOUCA Action Day

  • 20 oktober 2018

Onze school nam ook dit jaar deel aan de Youca Action Day. Op 18 oktober gingen onze vijfdejaars niet naar school, maar werkten ze een dag ten voordele van verschillende projecten in Ecuador.

Onze school speelt als een van de ambassadeursscholen van YOUCA sinds enkele jaren een voortrekkersrol in het bewustmaken van leerlingen inzake het nut en het belang van hun inzet voor een betere wereld.

Wat spookten onze vijfdejaars allemaal uit? Terwijl de ene leerling zich inzette in een woonzorgcentrum, vertrok de andere als steward bij Brussels Airlines naar Sevilla! Nog anderen liepen een dag mee in het spoor van de Staatssecretaris voor Privacy, fiscale fraude en de Noordzee of staken een handje toe bij de administratie van bekende NGO’s, bedrijven of VZW’s.

Het loon dat onze leerlingen tijdens deze “droomjobs” verdienden - 50 euro - gaat integraal naar een project van Plan International in Ecuador en twee projecten in België. Het GO! Atheneum is trots dat het op deze manier kan inspelen op een solidariteitsgevoel bij leerlingen, maar hen tezelfdertijd hun (soms nog onontgonnen) verborgen talenten kan laten ontdekken en ontwikkelen!

youca
youca
youca
youca
youca
youca