YOUCA VIP-dag

  • 20 september 2018

YOUCA VIP-dag te Leuven… het Atheneum was erbij!

Op donderdag 13 september vaardigde onze school 2 leerlingen uit het vijfde jaar - Yasmine Mezgouti en Aurora Amaradio - af naar Leuven om deel te nemen aan YOUCA VIP-dag.

Tijdens deze dag volgden beide jongedames verschillende workshops en kwamen zij te weten hoe zij hun medeleerlingen nóg enthousiaster konden maken voor de YOUCA Action Day van 18 oktober, waarvan de opbrengst dit jaar naar verschillende projecten in Ecuador gaat.

De komende weken zullen onze vijfdejaars meer inzicht en informatie krijgen over de leefomstandigheden van jongeren in Guayaquil te Ecuador. Ze leren zo waarom hun inzet op de Youca Action Day écht het verschil kan maken.  

Onze school speelt als een van de ambassadeursscholen van YOUCA een voortrekkersrol in het bewustmaken van leerlingen inzake het nut en het belang van hun inzet voor een betere wereld.

We koppelen met andere woorden het nuttige aan het aangename: onze vijfdejaars leveren één schooldag in om te gaan werken en hun dagloon dat ze dan verdienen af te staan voor de toekomst van Ecuadoriaanse leeftijdsgenoten die het net iets minder hebben.

YOUCA VIP-dag2018
YOUCA VIP-dag2018
YOUCA VIP-dag2018
YOUCA VIP-dag2018
YOUCA VIP-dag2018