Leerlingenraad

In de leerlingenraad zitten mensen die de stem van de leerlingen op onze school vertegenwoordigen. Ze geven hun mening over thema’s die belangrijk zijn voor de leerlingen en de school. Deelname is niet verplicht, als school kiezen we er voor om te werken met mensen die er echt voor kiezen om te zetelen in de leerlingenraad. Dat maakt dat we een sterk gemotiveerd en positief team hebben met een hart voor de school. Iedereen die zetelt in de leerlingenraad, kiest hier bewust voor.

Enkele realisaties van de leerlingenraad: invoering van het gsm-gebruik tijdens de studie, aankoop pingpongtafel en voetbaltafel voor de speelplaats, organiseren van enkele middagactiviteiten zoals graffiti, yoga, mindfulness en dans, invoeren winkeltje met goedkoop schoolmateriaal, en zoveel meer.

Om dit allemaal mogelijk te maken, vinden er regelmatig tijdens de middagpauze een vergadering plaats en dit in het bijzijn van mevrouw Sanders die de leerlingenraad helpt met hun ideeën in werkelijkheid om te zetten.

Buddy Back-up

Het Buddy Back-up team op onze school bestaat uit een team vrijwillige leerlingen die op onze school andere leerlingen ondersteunen waar nodig. Dit kan verschillende vormen aannemen, maar 1 ding is zeker: zij vormen een luisterend oor voor diegenen die het nodig hebben en spelen een belangrijke rol in het aanpakken van zaken die de sfeer of het welbevinden van leerlingen op school aantasten. Alle leden van dit team kregen een opleiding in het aanpakken van moeilijkheden en ze zijn te herkennen aan de rode t-shirten met aangepaste opdruk.