1ste graad

1ste jaar

GO! atheneum Vilvoorde biedt algemeen secundair onderwijs op een hoog niveau. Met interactieve projecten, moderne leermethoden en een optimale begeleiding zorgen we ervoor dat onze jongvolwassenen zich bewust worden van hun mogelijkheden. Zelfontplooiing, inzet, leergierigheid en respect voor anderen staan centraal in ons pedagogisch project. GO! atheneum Vilvoorde werkt al meer dan tien jaar volgens een zesjarige structuur voor leerlingen van 12 tot 18 jaar.  Dit is een bewuste keuze. In de eerste graad heb je de keuze tussen STEM of Latijn-STEM.

STEM

STEM staat voor ‘Science, Technology, Engineering & Mathematics’ en biedt als studierichting een dynamische kijk op de wereld van nu en morgen. Wetenschappelijke, wiskundige, technische en engineering-gelinkte concepten en praktijken worden er op een interdisciplinaire manier verwerkt en toegepast. Daarnaast zijn ook probleemoplossend denken, onderzoek plannen en uitvoeren, data analyseren en interpreteren, verklaringen en oplossingen formuleren, evalueren en overbrengen … essentiële aspecten om een STEM-uitdaging aan te gaan.

Latijn – STEM

Het Latijn vormt de basis van heel wat moderne talen, zowel Romaanse talen als Germaanse talen. De studie van het Latijn is daarom niet alleen nuttig om vreemde talen vlot aan te leren, maar ook om je eigen taal beter te begrijpen en beheersen. Je leert niet alleen je woordenschat te verrijken, maar ook je inzicht in de opbouw van een zin en tekst te verdiepen. Bovendien scherpt het lezen en vertalen van Latijnse teksten je kritische zin in literatuur en cultuur.

2de jaar

In het 2e jaar krijg je overal dezelfde gemeenschappelijke vorming van 27 lesuren per week, om het even wat je kiest als basisoptie. De vakken in de gemeenschappelijke vorming zijn overwegend dezelfde als in het eerste jaar. Bij ons op school kan je de basisoptie ‘Latijn’ of de basisoptie ‘Moderne Talen & Wetenschappen’ volgen. De basisoptie is niet bepalend voor je verdere studiekeuze, maar laat je toe een gefundeerde keuze te maken voor de tweede graad op het einde van het tweede jaar.

Latijn

De basisoptie “Latijn” bereidt voor op de richtingen behorend tot het algemeen (ASO) secundair onderwijs. Van leerlingen die kiezen voor deze optie wordt verwacht dat zij interesse hebben voor algemene vorming en klassieke talen .

Moderne Talen & Wetenschappen

De basisoptie “Moderne talen & Wetenschappen” bereidt voor op de richtingen behorend tot het algemeen (ASO) secundair onderwijs. Van leerlingen die kiezen voor deze optie wordt verwacht dat zij interesse hebben voor algemene vorming, talen en wetenschappen.

 

Wat bieden wij nog aan

Neem zeker ook een kijkje in de het overzicht de studierichtingen die Het Atheneum aanbiedt in de andere graden.