STEM
1ste graad
STEM staat voor ‘Sciene, Techology, Engeneering & Mathematics’ en biedt als studierichting een dynamische kijk op de wereld van nu en morgen. Wetenschappelijke, wiskundige, technische en engineering-gelinkte concepten en praktijken worden er op een interdisciplinaire manier verwerkt en toegepast. Daarnaast zijn ook probleemoplossend denken, onderzoek plannen en uitvoeren, data analyseren en interpreteren, verklaringen en oplossingen formuleren, evalueren en overbrengen … essentiële aspecten om een STEM-uitdaging aan te gaan.
De wereld mee vormgeven
Veel jongeren vinden het vandaag belangrijk om zorg te dragen voor het
milieu. Of ze willen mensen helpen of zich buigen over water – en voedingsproblemen. . . Met een STEM-opleiding kan je de dingen die je persoonlijk belangrijk vindt doortrekken in je opleiding. Zo kunnen de
jongeren van vandaag mee vormgeven aan de wereld van morgen en meewerken aan innovatie en vernieuwing. Wie twijfelt of exacte wetenschappen, technologie of techniek studeren wel zinvol is , moet maar even rondkijken om tal van voorbeelden en mogelijkheden te zien. Zonder STEM zouden heel wat dingen niet bestaan of onmogelijk zijn.
Wat na de eerste graad?
Als je STEM volgt op Het Atheneum word je voorbereid op alle studierichtingen die worden aangeboden in de 2de graad, behalve Latijn: Economische Wetenschappen, Bedrijfswetenschappen, Natuurwetenschappen, Sportwetenschappen, Moderne Talen en Humane Wetenschappen
Hoofdvakken
STEM
Kies je voor STEM dan maak je een zeer boeiende keuze. Via uitdagende projecten leer je met behulp van wiskunde, wetenschappen en technologie een maatschappelijk relevant probleem oplossen. Je leert abstract en probleemoplossend denken, observeren en analyseren. Je programmeert en je ontdekt hoe technologie en wetenschappen bijdragen tot de zorg voor het milieu.
Frans
< aan te vullen >
Nederlands
< aan te vullen >